"On je veoma slab, teško mu je da sedi i govori"

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni, koji tri nedelje štrajkuje glađu, "veoma je slab" i "ne dobija" lekarsku pomoć, rekli su danas njegovi advokati.

Izvor: Beta/AFP
Podeli
EPA-EFE/ YURI KOCHETKOV
EPA-EFE/ YURI KOCHETKOV

Pročitajte još:

Prebačen u bolnicu

"On je veoma slab, teško mu je da sedi i govori", izjavila je novinarima Olga Mihailova i dodala da Navaljni "ne dobija odgovarajuću lekarsku pomoć" u bolnici za zatvorenike sa tuberkulozom.

Ona je zatražila da Navaljni hitno bude prebačen u "civilnu bolnicu" u Moskvi "kako bi se sprečilo da umre".

Grupi lekara, predvođenoj Anastasijom Vasilijevom, ličnom lekarkom 44-godišnjeg opozicionara, nije dozvoljeno da uđe u bolnicu, kao što se događalo svaki put kada bi pokušali da posete Navaljnog.

Vasilijeva je za u izjavi Frans presu osudila "potpuno nepoštovanje", podsećajući da je "dužnost lekara da pomogne pacijentu" i ukazujući da je u pitanju "život" glavnog protivnika ruskog predsednika Vladimira Putina.

Navaljni je 31. marta počeo štrajk glađu u znak protesta zbog uslova u zatvoru, optužujući zatvorsku upravu da mu ne dozvoljava posetu lekara.

On je uhapšen u januaru po dolasku u Rusiju nakon što se pet meseci u Nemačkoj oporavljao od trovanja, za koje optužuje ruskog predsednika Vladimira Putina.

Navaljni je osuđen na dve i po godine zatvora zato što je odlaskom na lečenje u Nemačku prekršio uslovnu kaznu iz 2014. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 425 idi na stranu