Rusija ograničila zonu letova; Peskov: To je apsolutno normalno

Rusija je saopštila da od 20. do 24. aprila privremeno ograničava letove civilne avijacije u regionu iznad Crnog mora i Krima.

Izvor: B92

Utorak, 20.04.2021.

15:54

Rusija ograničila zonu letova; Peskov: To je apsolutno normalno
Foto: Profimedia

Informacije slede iz operativnih informacija o promenama u pravilima izvođenja i osiguravanja letova (NOTAM), prenosi Sputnjik.

Zona koja je opasna za letove uključuje rejon iznad južnog dela Krima (od Sevastopolja do Feodosije), iznad teritorijalnih voda Rusije uz južnu obalu Krima, kao i iznad dela međunarodnih voda Crnog mora.

Kako sledi iz saopštenja, u pojedinim zonama će važiti zabrana leta samo iznad 11.900 metara (to jest iznad nivoa leta civilne avijacije), a u pojedinim iznad 6.100 metara, dok će u određenim oblastima zone biti u potpunosti zatvorene.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ne raspolaže informacijom da li je Rusija privremeno ograničila letove iznad Krima i Crnog mora.

Na pitanje novinara, da li ruske vlasti primećuju eskalaciju napetosti na granici sa Ukrajinom, Peskov je odgovorio „da su privremeno uvedena ograničenja u nekim sektorima za vazdušni saobraćaj – to je apsolutno normalna praksa u svetu“.

"Postoje standardni sistemi obaveštavanja itd. To nije ništa novo", dodao je portparol ruskog lidera.

Kako je naglasio predstavnik Kremlja: "Element napetosti u samoj Ukrajini za sada nije nestao. On i dalje postoji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: