Moskva: Nismo odobrili

Moskovske vlasti su saopštile da nisu odobrile sutrašnje održavanje skupa u znak podrške zatvorenom kritičaru Kremlja Alekseju Navaljnom.

Izvor: B92

Utorak, 20.04.2021.

13:29

Moskva: Nismo odobrili
Shutterstok/ Flash-ka

Ruske vlasti su saopštile da su planirani protesti nezakoniti i upozorile ljude da ne izlaze na ulice, javlja agencija Interfaks.

Advokat ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog izjavio je juče da se zdravstveno stanje njegovog klijenta, koji štrajkuje glađu od 31. marta, pogoršava i upozorio je da situacija "postaje sve gora".

Prema njegovim rečima, Navaljni je prebačen iz zatvora kod grada Pokrov, u zatvorsku bolnicu u gradu Vladimir, nadomak Moskve.

Navaljni je 31. marta započeo štrajk glađu jer mu nije odobreno lečenje akutnog bola u nozi i u leđima kod lekara po sopstvenom izboru.

Navaljni je osuđen na dve i po godine u zatvoru, u februaru, zbog kršenja uslovne slobode, a uhapšen je na aerodromu kada se vraćao iz Nemačke, gde se oporavljao od trovanja, u Rusiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: