Britanija se sprema za sledeću

Velika Britanija namerava da osnuje novu međunarodnu stručnu grupu koja će pomoći i ojačati globalnu pripravnost za sledeću pandemiju.

Izvor: index.hr

Utorak, 20.04.2021.

09:37

Britanija se sprema za sledeću
Foto: Epa/NEIL HALL

Projekat je pokrenut tokom britanskog predsedavanja G7, a Partnerstvo za pripravnost za pandemiju (PPP) predstaviće se čelnicima G7 na samitu u maju i izneti mišljenje o tome kako postići cilj premijera Borisa Džonsona za razvoj vakcina protiv budućih bolesti u roku od 100 dana.

"Ova nova stručna grupa usmeriće naše napore u godinama koje su pred nama da svuda zaštitimo ljude od novih bolesti i da sačuvamo živote", rekao je britanski ministar zdravlja, a prenosi Index.hr.

Na čelu novog tela biće glavni naučni savetnik britanske vlade Patrik Valans, a u njemu će biti i direktori kompanija koje su proizvele vakcine protiv koronavirusa - Astrazeneke, Fajzera, Džonson i Džonsona, kao i istaknuti naučnici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: