Da li će Slovačka priznati nezavisnost Kosova? Ambasada za B92.net odgovara

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti zatražio je od šefa kancelarije za veze Slovačke u Prištini da ta država prizna nezavisnost Kosova.

Izvor: B92

Utorak, 20.04.2021.

18:21

Da li će Slovačka priznati nezavisnost Kosova? Ambasada za B92.net odgovara
Shutterstock/Yaroslav Makar

Na pitanje kakav je stav Slovačke po pitanju nezavisnosti tzv. Kosova uz Ambasade Slovačke u Srbiji za B92.net ističu da njihov stav ostaje nepromenjen.

"Dozvolite da Vas obavestimo da pozicija Slovačke po pitanju tzv. nezavisnosti Kosova ostaje nepromenjena", kažu za B92.net iz Ambasade Slovačke.

Podsetimo, Kurti se sastao sa šefom kancelarije za veze Slovačke u Prištini Rastislavom Kostilnikom. Pored zahteva da ta država prizna nezavisnost, Kurti je pozdravio zainteresovanost Slovačke za dijalog sa Beogradom i istakao da on mora da bude dobro pripremljen, uz transatlantski pristup i rukovođen demokratskim vrednostima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: