Kon o Vesiću: Koliko god da me iritira...VIDEO

Uoči sutrašnje sednice Kriznog štaba, epidemiolog i član tog tela Predrag Kon za Prvu tv rekao da je epidemiološka situacija bolja, ali i dalje nepovoljna.

Izvor: B92

Utorak, 20.04.2021.

07:55

Kon o Vesiću: Koliko god da me iritira...VIDEO
Screenshot/TV Prva

Kako smatra, sutra na sednici neće biti odluke o dodatnom ublažavanju mera. iako za predstojeće praznike neće biti ni zatezanja mera, već samo strogo pridržavanje postojećih.

"Mi ne vidimo šta bi tu trebalo zatezati, trebalo bi samo da se poštuje ono što postoji i ne slaviti Uskrs kao da nema korone", jasan je Kon.

Na pitanje hoće li epidemiološke mere biti popuštene, Kon je bio kratak: "Sutra, ne."

Govoreći o svadbama naveo je da će "pred kraj maja i u junu biti navala svadbi, ali da ćemo tada imati i ozbiljno popuštanje virusa, ali i mera".

On je objasnio da će se sa padom broja zaraženih, pomerati i dozvoljen broj ljudi koji se okupljaju.

"Naše shvatanje je da kad se uđe na svadbu i da se 5-6 sati ponašamo kao da nema virusa, onda tako ne može. Da dolaze ili vakcinisani ili ako su preležali, ili da se testiraju pa da onda ne nose masku", smatra Kon.

Osvrnuo se i na jučerašnji slučaj bebe na respiratoru koja je preminula, koji je okarakterisao kao tragediju.

"Taj slučaj se nalažost desio i to pokazuje koliko je virus podmukao", naveo je i dodao da nema velikog oboljavanja kod dece, jer su školski kolektivi bili zatvoreni u prethodnom periodu.
Na pitanje kako komentariše stavove zamenika gradonačelnika Beograda da privreda mora da radi, Kon kaže da Vesić "odlično formuliše zahteve privrede".

"Njegov (Vesićev) ugao gledanja je nešto što može da bude korisno koliko god da me iritira povremeno, ali to nema nikakve veze jer izoštrava i mene. Siguran sam da on razmišlja o aspektima medicinskog dela i sada mormao naći način da sve počne normalno da radi i funkcioniše i tu nema dileme i trudimo se da tako i bude", kazao je Kon ističući da su mere koje su trenutno u Sribji na snazi jedne od najblažih u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: