Ko kaže da su mladi nezainteresovani? Stiglo 1.500 zahteva

Beograd -- Na Konkursu Fonda za mlade talente Republike Srbije za stipendiranje 1.500 najboljih studenata prijavio se najveći broj zainteresovanih u poslednjih 10 godina.

Izvor: B92
Podeli
Tanjug/Tara Radovanović/Ilustracija
Tanjug/Tara Radovanović/Ilustracija

"Nikad veći broj pristiglih prijava najbolji je pokazatelj da Srbija ima budućnost kojom može da se ponosi", navedeno je u saopštenju ministra omladine i sporta Vanje Udovičića.

"Naš odgovor na sve veći broj kandidata koji su ostvarali zapažene uspehe prethodne školske godine je ponovno povećanje broja stipendija koje ćemo dodeliti. Upravo zbog mladih ljudi, koji nastoje da svakim danom svog školovanja budu sve bolji, Ministarstvo omladine i sporta kontinuirano ulaže u stvaranje dodatnih mogućnosti za usavršavanje znanja i negovanje talenata mladih. Nastavljamo sa tendencijom povećanja broja dodeljenih stipendija, jer su prepoznavanje dostignuća i potreba mladih i konstantna podrška osnovni prioriteti rada Fonda za mlade talente i Ministarstva omladine i sporta. Pozivam sve mlade da ne odustaju od svojih ciljeva, da podižu lestvicu uspeha naviše, proširuju perspektive i usavršavaju svoja znanja, a mi smo kao država uvek tu, da im budemo oslonac i podrška", izjavio je tim povodom ministar Udovičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 246 idi na stranu