Predsednik Evropskog saveta čestitao na dogovoru koji je postignut u Gruziji

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je danas da je posredovao u postizanju sporazuma o okončanju političke krize u Gruziji.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 19.04.2021.

23:18

Predsednik Evropskog saveta čestitao na dogovoru koji je postignut u Gruziji
EPA-EFE/ GEORGIAN PRESIDENT PRESS SERVICE

On je čestitao političkim liderima koji su postigli dogovor.

Pristalice gruzijske opozicije protestvovale su proteklih nedelja zahtevajući puštanje na slobodu opozicionog lidera Nike Melia i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

U izveštaju Rojtersa se podseća da je u februaru policija pritvorila Meliju, predsedavajućeg Ujedinjenog nacionalnog pokreta (UNM) nakon upada u prostorije stranke i sukoba sa pristalicama.

Melija je optužen da je podsticao na nasilje tokom uličnih protesta u junu 2019. godine, što je on odbacio kao politički motivisanu optužbu.

Slučaj Melije je podstakao tadašnjeg premijera Giorgija Gakariju da podnese ostavku i upozori da bi zatvaranje opozicionog političara moglo dodatno da produbi političke sukobe u Gruziji.

Gruzijska opozicija osporava pobedu stranke Gruzijski san -Demokratska Gruzija na parlamentarnim izborima prošlog oktobra i zahteva raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: