Kurc objasnio: Ruska, ali... FOTO

Austrijski kancelar, koji je digao prašinu u EU namerom da naruči milion doza ruske vakcine sputnjik V, sada je spustio loptu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.04.2021.

13:40

Kurc objasnio: Ruska, ali... FOTO
Tanjug/AP Photo/Lisa Leutner

U najnovijoj izjavi po tom pitanju, Sebastijan Kurc je rekao da je Austrija u pregovorima sa Rusijom o nabavci vakcine protiv koronavirusa, ali da će ipak pre nego što dozvoli njenu upotrebu, sačekati odobrenje Evropske agencije za lekove (EMA).

Kurc je krajem marta izjavio da namerava da za svoju zemlju nabavi milion doza ruske vakcine, iznoseći stav da vakcinacija u EU teče veoma sporo i da vakcina jednostavni nema dovoljno.

Ipak, sada je zauzeo drugačiji stav - mada, podseća Rojters, on nikada jasno i glasno nije rekao da će upotrebiti vakcine bez odobrenja EMA.

"Nadamo se da će je EMA brzo odobriti, jer svaka ekstra vakcina spasava živote ljudi", stoji u saopštenju austrijskog kancelara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: