Turska odobrila?

Turska odobrila proizvodnju ruske vakcine Sputnjik V, preneo je danas list "Jeni Sefak", citirajući jednog člana Naučnog savetodavnog tela protiv koronavirusa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.04.2021.

08:59

Turska odobrila?
Ilustracija: Depositphotos/efks

"Turska je uradila istraživanje i kompanija koja je učestvovala je dala dozvolu", rekao je Kajimpaz, a preneo Tass.

Prema članu kriznog štaba Afsina Emrea Kajimpaz, vakcina Sputnjik V će koštati oko 10 dolara, što je otprilike slična cena kao i doze kineskog Sinovaka.

"Iako su cene slične, domaća proizvodnja će isključiti zavisnost od spoljnih faktora", rekao je Kajimpaz.

Ruski direktni investicioni fond je 23. januara preko svog portparola poručio da je postignut dogovor sa vodećom turskom farmaceutskom kućom po pitanju proizvodnje Sputnjika V u Turskoj i kasnije je počeo transfer tehnološke opreme.

Sputnjik V je već odobren u 60 država sa ukupnom populacijom od više od 1,5 milijardi ljudi, a više od 30 država je pokrenulo kampanje vakcinacije koristeći Sputnjik V.

Zvanične potvrde još uvek nema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: