Makron: Ruska vakcina?

Ruska vakcina protiv kovida sputnjik V u ovom trenutku verovatno neće igrati ulogu u naporima Evropske unije da ubrza svoju vakcinaciju, izjavio Emanuel Makron.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.04.2021.

07:10

Makron: Ruska vakcina?
Tanjug/Christian Hartmann/Pool via AP

On je podsetio da ruska vakcina protiv koronavirusa još uvek nema odobrenje evropskog regulatora.

"Ne mislim da je ruska vakcina danas rešenje za ubrzanje, jer će biti potrebno vreme da se dobije odobrenje evropske agencije i trebaće vremena da se na našem kontinentu proizvede takva vakcina“, rekao je francuski predsednik za američku televizijsku mrežu CBS u intervjuu emitovanom juče.

On je ukazao na činjenicu da je proizvodnja vakcina u Evropi ubrzana i da će Francuska biti u situaciji da ispuni svoje ciljeve uz pomoć onoga što ima sada.

Prema francuskom lideru, nekoliko država članice EU odlučile su da započnu rasprave o vakcini sputnjik, ali u EU postoji i nekoliko jednostavnih principa.

"Prvo, ako naše evropske sanitarne vlasti ne priznaju vakcinu, ne postoji način da se ova vakcina upotrebi na našem tlu. I u ovoj fazi ruska vakcina nije priznata od naših vlasti“, rekao je francuski predsednik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: