"Srbi i Bošnjaci će živeti u miru, bez obzira šta neki političari pišu"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je kazao da je veoma obazriv kad god govori o regionalnim pitanjima.

Izvor: B92
Podeli

Razlog za to je, ističe, to da dobro razume nekada opravdane, nekada i neopravdane, primedbe koje dolaze, i zato pokušava da ne odgovori na 99 odsto napada iz regiona, jer Srbija, kaže, treba da prećuti.

"Mirno spavajte, Senade. Nije moja namera da se nekome dodvoravam, nemam potrebu, meni bi skočila popularnost kada bih vama odbrusio ili rekao nešto loše o Bošnjacima, ali ne pada mi napamet. Nemate razloga za strah. Apsolutni interers Srbije je mir i stabilnost. Ničega se ne bojte”, rekao je Vučić.

Hadžifejzović je upitao šta bi drugo mogao da pomisli iz te Vučićeve rečenice, osim da Srbija treba da dobije polovinu BiH, “nazvanu po našem narodu”.

“Nije mi to palo na pamet”, odgovorio je Vučić i dodao da je pričao pre svega o Kosovu i Metohiji, a ne o BiH.

Ponovio je da Srbija podržava integritet BiH, kao i da su i ingerencije i prerogative vlasti značajniji na entitetima nego na centralnoj državni, kao i da su i po Dejtonu veće ingerencije na entitetima u BiH, nego danas u stvarnosti.

Upitan da li misli da preko podeljenog suvereniteta RS ima pravo da bude država, Vučić je odgovorio:

“Ko to misli? Ja to ne mislim, ali ne mislim ni da Vam se pravdam što ne mislim”.

Vučić je rekao da on RS voli, kao što poštuje BiH.

“Ako je problem u tome što Srbija danas nije slaba, već snažnija, pre svega ekonomski, i u svakoj oblasti društvenog života… Ja se time ponosim, a svi treba da budu zadovoljni time i Srbi i Bošnjaci. I ja sam zadovoljan ako BiH raste brže, bismo i mi onda živeli bolje”, rekao je Vučić.

Vučić je kazao da će Srbi i Bošnjaci živeti u miru, bez obzira šta neki političari napišu.

"Mi smo toliko slični i toliko bliski, da je sindrom malih razlika stvaralo veliku mržnju i probleme. A mislim da naša budućnost mora da bude zajednička i takva da budemo najbliži jedni drugima", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 92 idi na stranu