Papa apelovao: Molim vas

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja apelovao je danas da se smanje tenzije na istoku Ukrajine, izrazivši zebnju zbog gomilanja vojnih snaga, javlja Rojters.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 18.04.2021.

17:07

Papa apelovao: Molim vas
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

"Molim vas. Duboko sam uveren da se može izbeći porast napetosti. Naprotiv, nedostaju potezi koji će promovisati uzajamno poverenje, negovati pomirenje i mir koji su toliko potrebni i tako željeni", poručio je papa tokom tradicionalne molitve nedeljom u podne, prve posle višenedeljnih mera zaključavanja.

Govoreći pred nekoliko stotina vernika na Trgu Svetog Petra, on je potvrdio da prati pojačane vojne aktivnosti na granici Ukrajine i Rusije sa zebnjom i osudio česta kršenja sporazuma o prekidu vatre tokom proteklih nekoliko meseci.

Nekoliko stotina ljudi, uključujući časne sestre i porodice, koji su se nalazili na sigurnoj razdaljini na ogromnom trgu, okupilo se da vide papu kako govori sa prozora Apostolske palate, preneo je AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: