Ukrajinska vojska dopremila vojnu tehniku

Ukrajinska vojska je dopremila oko 150 jedinica naoružanja i tehnike u naseljena mesta koja kontroliše Kijev na liniji razdvajanja u Donbasu.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

To su danas saopštili predstavnici samoproglašenih republika.

Oružane snage Ukrajine su postavile 133 protivtenkovske mine kod Merinke, blizu Donjecka i Dolomitnova, kod Gorlovke, u neposrednoj blizini kuća i puteva, izjavio je portparol policije Donjecke narodne republike

U Luganskoj narodnoj republici su ranije izbrojali 23 jedinice naoružanja u predgrađima, između ostalog tri borbena pešadijska vozila BMP-2.

U februaru ove godine došlo je do zaoštravanja situacije na istoku Ukrajine. U regionu se praktično svaki dan beleži razmena vatre, uključujući uz upotrebu minobacača i bacača granata. Strane se međusobno optužuju za pogoršanje situacije.

U Donbasu su na snazi dodatne mere za osiguranje primirja koje predviđaju: potpuni prekid vatre, zabranu raspoređivanja naoružanja u naseljenim mestima i upotrebu dronova.

Kontakt grupa za rešavanje situacije je od početka 2014. godine usvojila tri dokumenta kojim se preporučuju koraci za deeskalaciju konflikta, ali borbe se i dalje nastavljaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 425 idi na stranu