URA traži od Krivokapića da objavi sadržaj ugovora sa SPC

Građanski pokret URA zatražio je od premijera Zdravka Krivokapića da objavi sadržaj temeljnog ugovora sa SPC, čije je potpisivanje najavio.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: patrice6000/ Shutterstock
Ilustracija: patrice6000/ Shutterstock

Na čelu pokreta URA je potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović,

"Kao što postoji temeljni ugovor sa Islamskom zajednicom i Katoličkom crkvom, krajnje je vreme da takav ugovor dobije i pravoslavna verska zajednica čime bi sve one bile apsolutno dovedene u jednaki i jedinstveni pravni poredak države Crne Gore", poručuju u pokretu URA.

Kako ocenjuju, na taj način neće biti privilegovanih ili favorizovanih verskih zajednica jer će sve imati jasna prava i obaveze u jedinstvenom pravnom poretku države Crne Gore, prenose podgoričke ''''Vijesti''''.

U pokretu navode da ugovor mora da bude potpisan nakon usaglašavanja sa domaćom zainteresovanom javnošću i poručuju da će sve biti transparentno, dok oni učestvuju u vlasti.

"Na nesreću dežurnih opozicionih partija, tviteraša, njihovih medija i interesno povezanih ljudi čiji se aktivizam ogleda jedino u tome da dižu tenzije, međuverski i međunacionalni nesklad, moramo ih razuveriti i razbiti njihove jeftine manipulacije i reći da dok Građanski pokret URA participira u vlasti, sve će biti transparentno", porucuju iz pokreta.

- Vlada Crne Gore spremna je za potpisivanje Ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), saopštio je ranije danas premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.

On je na Tviteru naveo da je razgovarao s patrijarhom SPC Porfirijem i najavio da će termin potpisivanje ugovora uskoro biti usaglašen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 176 idi na stranu