Tiodorović optimističan, donekle

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović, izjavio je jutros da se iz vanredne prešlo u nepovoljnu epidemijsku situaciju.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

On je dodao da to ne važi za celu zemlju, kao u Novom Pazaru i oko Novog Pazara.

Tiodorović je rekao da postoji značajno smanjenje broja novih slučajeva koronavirusa.

"Može se reći da imamo malo smanjenje broja prvih pregleda i da postoji smanjenje broja primljenih u bolnice. Još imamo visoku cifru onih koji fatalno završe. Najvažnije je kontrolisati radno aktivno stanovništvo, a oni koji fatalno završe su stariji hronični bolesnici", kazao je Tiodorović za RTS.

On je naveo da ima i dece koja su u ozbiljnoj situaciji.

"Podaci govore da su oni pod kontrolom, ali da su u teškoj situaciji. Ako se kaže da su neka deca u Kragujevcu, Nišu, Beogradu na respiratoru, onda to govori o njihovom stanju", ukazao je Tiodorović.

Na pitanje šta zna o stanju četvorogodišnjeg dečaka koji je na respiratoru u Nišu i bebe u Kragujevcu, onaje odgovorio da ne zna ništa novo, sem da se pedijatri bore za njihov život.

"Radi se u oba slučaja o stečenom oboljenju. Ta deca koja imaju predispozicije, na njih se mora posebno paziti, a njihovi roditelji treba da razmišljaju o tome da im se ne donese virus i ne napravi još veci problem nego što ga imaju", ističe Tiodorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 246 idi na stranu