Vlast bi da popušta mere, lekari pozivaju na oprez

Italijanska vlada najavljuje postepeno otvaranje pojedinih aktivnosti od 26. aprila, na prvom mestu direktne nastave u školama i otvaranje barova i restorana.

Izvor: Tanjug
Podeli
 EPA/MATTEO BAZZI
EPA/MATTEO BAZZI

Kako, piše list "Fanpejdž", od maja meseca bioskopa i pozorišta, a zatim i drugih aktivnosti.

I pored otvaranja, na snazi ostaju klasične mere zaštite, to jest obaveza nošenja zaštitnih maski i fizička distanca.

Nakon više meseci najavljuje se ponovno mogućnost putovanja među regijama. U tom cilju vlasti najavljuju uvođenje neke vrste "vakcina-potvrde".

Naime putnici koji prelaze iz jedne u drugu regiju moraće imati sa sobom potvrdu da su vakcinisani ili da su preboleli zarazu kovida19.

Generalno, epidemiološka situacija u Italiji je bolja, sudeći prema dnevnim izveštajima o broju novozaraženih i premunilih.

Međuitm, poznati infektolog Masimo Gali, direktor odeljenja za infektivne bolesti bolnice "Sveto srce" u Milanu, u izjavi za televiziju La7 kritikovao je vladinu nameru da otvori proizvodne aktivnosti.

On tvrdi da je situacija još uvek teška, da Italija ima više od 500.000 utvrđenih slučajeva zaraze korona virusom, i predviđa da će se ukidanjem strogih mera ograničenja, ponoviti slučaj Sardinije.

Na tom ostrvu je zbog poboljšane epidemiološke situacije život bio vraćen u normalno stanje i sve bilo otvoreno. Nakon par sedmica, međutim, naglo je skočio broj novozaraženih od kovida19, pa je sada cela Sardinija u režimu veoma sličnom karantinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 425 idi na stranu