Abazović: Potpuna neistina; "Neće biti oduzimanja državljanstva"

Dijaspora je višestruko važna za Crnu Goru i neistinita je tvrdnja da će doći do oduzimanja crnogorskog državljanstva našim iseljenicima, istakao je Abazović.

Izvor: Pobjeda
Podeli
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Razgovarajući o položaju manjinskih naroda u Crnoj Gori, a naročito o položaju albanskog naroda, potpredsednik Abazović i član Gradskog veća Njujorka Marko Đokaj na današnjem sastanku konstatovali su da je loša ekonomska situacija, u opštinama gde dominantno žive manjine, proizvela njihovo masovno iseljavanje, prenosi Pobjeda.

Govoreći o dosadašnjim aktivnostima i nastojanjima Vlade Crne Gore, Abazović je naglasio potrebu i intenciju Vlade za disperzivnijim ulaganjem u opštine, stavljajući akcenat na opštine koje su na teritorijalnom rubu Crne Gore, a koje su godinama, kako je istakao, sistemski bile zapostavljene.

"U tom kontekstu, Abazović je podsetio da je Opština Ulcinj iz kapitalnog budžeta za prošlu godinu po glavni stanovnika imala ulaganje od oko jedan evro, dok je Opština Gusinje imala oko tri evra po glavi stanovnika, što dovoljno govori o njihovom položaju, imajući u vidu da su druge opštine po glavni stanovnika imale i više stotina evra ulaganja", navodi se u saopštenju.

Prilikom razmene mišljenja o dijaspori i načinu na koji Vlada Crne Gore i iseljenici mogu najkonstruktivnije sarađivati, Abazović je iskazao poštovanje zbog pomoći koju iseljenici godinama pružaju Crnoj Gori i istakao da su oni ambasadori Crne Gore u inostranstvu koji dostojno predstavljaju svoju zemlju.

Kada je reč o prirodnim i turističkim potencijalima opština Ulcinja i Tuzi, Abazović je sa Đokajem razgovarao i o pripremama za letnju turističku sezonu i važnosti koju ona u ovom trenutku ima za Crnu Goru, naglasivši da je od izuzetnog značaja da naša dijaspora letnji odmor provede u Crnoj Gori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 176 idi na stranu