Abazović: Potpuna neistina; "Neće biti oduzimanja državljanstva"

Dijaspora je višestruko važna za Crnu Goru i neistinita je tvrdnja da će doći do oduzimanja crnogorskog državljanstva našim iseljenicima, istakao je Abazović.

Izvor: Pobjeda

Subota, 17.04.2021.

18:56

Abazović: Potpuna neistina;
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Razgovarajući o položaju manjinskih naroda u Crnoj Gori, a naročito o položaju albanskog naroda, potpredsednik Abazović i član Gradskog veća Njujorka Marko Đokaj na današnjem sastanku konstatovali su da je loša ekonomska situacija, u opštinama gde dominantno žive manjine, proizvela njihovo masovno iseljavanje, prenosi Pobjeda.

Govoreći o dosadašnjim aktivnostima i nastojanjima Vlade Crne Gore, Abazović je naglasio potrebu i intenciju Vlade za disperzivnijim ulaganjem u opštine, stavljajući akcenat na opštine koje su na teritorijalnom rubu Crne Gore, a koje su godinama, kako je istakao, sistemski bile zapostavljene.

"U tom kontekstu, Abazović je podsetio da je Opština Ulcinj iz kapitalnog budžeta za prošlu godinu po glavni stanovnika imala ulaganje od oko jedan evro, dok je Opština Gusinje imala oko tri evra po glavi stanovnika, što dovoljno govori o njihovom položaju, imajući u vidu da su druge opštine po glavni stanovnika imale i više stotina evra ulaganja", navodi se u saopštenju.

Prilikom razmene mišljenja o dijaspori i načinu na koji Vlada Crne Gore i iseljenici mogu najkonstruktivnije sarađivati, Abazović je iskazao poštovanje zbog pomoći koju iseljenici godinama pružaju Crnoj Gori i istakao da su oni ambasadori Crne Gore u inostranstvu koji dostojno predstavljaju svoju zemlju.

Kada je reč o prirodnim i turističkim potencijalima opština Ulcinja i Tuzi, Abazović je sa Đokajem razgovarao i o pripremama za letnju turističku sezonu i važnosti koju ona u ovom trenutku ima za Crnu Goru, naglasivši da je od izuzetnog značaja da naša dijaspora letnji odmor provede u Crnoj Gori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: