Oglasio se i Janša o "non pejperu"

Član Predsedništva BiH Šefik Džaferović telefonom je razgovarao sa premijerom Slovenije Janezom Janšom, koji ga je obavestio da ne postoji "non pejper".

Izvor: Tanjug

Petak, 16.04.2021.

18:36

Oglasio se i Janša o
EPA/OLIVIER HOSLET/ POOL

Kako navodi, ne postoji "non pejper" koji bi se mogao dovesti u vezu sa Vladom Slovenije, a koji bi uključivao prekrajanje granica ili povredu teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

Janša, koji je, kako je saopštilo Predsedništvo BiH, inicirao telefonski razgovor, kazao je da Slovenija podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, kao i njen evroatlantski put, poštujući u potpunosti Dejtonski mirovni sporazum.

Džaferović je rekao da u startu treba onemogućiti svaku priču o etničkim i teritorijalnim podelama Bosne i Hercegovine, te dodao da je jedini put za BiH njena dalja unutrašnja reintegracija i evroatlantska integracija.

Kako je preneo portal Kliks, razgovarano je o predsedavanju Slovenije Evropskom unijom u narednom periodu, kao i o predstojećem Samitu Evropska unija - Zapadni Balkan, čiji će Slovenija biti domaćin, a čija bi glavna tema trebalo da bude ubrzanje integracije država Zapadnog Balkana u Evropsku uniju.

Priča o slovenačkom "non pejperu", podseća portal, koji tretira prekrajanja granica na Zapadnom Balkanu digla je veliku prašinu u regionu poslednjih dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: