Oglasio se i Janša o "non pejperu"

Član Predsedništva BiH Šefik Džaferović telefonom je razgovarao sa premijerom Slovenije Janezom Janšom, koji ga je obavestio da ne postoji "non pejper".

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/OLIVIER HOSLET/ POOL
EPA/OLIVIER HOSLET/ POOL

Pročitajte još:

Objavljen "non pejper" koji je uzdrmao region: Predlozi novih granica na Balkanu

Region uzdrman - isplivao dokument o "dovršetku raspada Jugoslavije"

Janšin "non pejper" o "završetku posla", deo drugi: Ako je to tačno, opet može biti rata FOTO

Postoji i treći?

"Zalagaću se za miran razlaz, BiH ovako ne može"

Kako navodi, ne postoji "non pejper" koji bi se mogao dovesti u vezu sa Vladom Slovenije, a koji bi uključivao prekrajanje granica ili povredu teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

Janša, koji je, kako je saopštilo Predsedništvo BiH, inicirao telefonski razgovor, kazao je da Slovenija podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, kao i njen evroatlantski put, poštujući u potpunosti Dejtonski mirovni sporazum.

Džaferović je rekao da u startu treba onemogućiti svaku priču o etničkim i teritorijalnim podelama Bosne i Hercegovine, te dodao da je jedini put za BiH njena dalja unutrašnja reintegracija i evroatlantska integracija.

Kako je preneo portal Kliks, razgovarano je o predsedavanju Slovenije Evropskom unijom u narednom periodu, kao i o predstojećem Samitu Evropska unija - Zapadni Balkan, čiji će Slovenija biti domaćin, a čija bi glavna tema trebalo da bude ubrzanje integracije država Zapadnog Balkana u Evropsku uniju.

Priča o slovenačkom "non pejperu", podseća portal, koji tretira prekrajanja granica na Zapadnom Balkanu digla je veliku prašinu u regionu poslednjih dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 176 idi na stranu