Plenković: Hrvatska nije dobila non pejper, video sam ga na jednom portalu

Premijer Andrej Plenković izjavio je da Hrvatska ni formalno ni neformalno nije dobila navodni "non pejper" slovenačkog premijera Janeza Janše.

Izvor: Tanjug

Petak, 16.04.2021.

16:49

Plenković: Hrvatska nije dobila non pejper, video sam ga na jednom portalu
EPA-EFE/Virginia Mayo / POOL

Video ga je, kaže, na jednom portalu.

"Video sam ga zato što je objavljen na jednom slovenačkom portalu pa sam pročitao", kazao je Plenković novinarima u Puli, preneli su hrvatski mediji.

Plenković je pritom dodao da nijedan segment sistema u Hrvatskoj, prema informacijama kojima raspolaže, taj dokument nije ni od koga dobio, bilo formalno ili neformalno.

Slovenački portal "Necenzurirano" objavio je sadržaj navodnog "non pejpera" bez zaglavlja i potpisa, pisanog na engleskom.

Radi se, tvrdi portal, o neslužbenom diplomatskom dokumentu o podeli Bosne i Hercegovine, priključenju Republike Srpske Srbiji i ujedinjenju tzv. Kosova s Albanijom i ima naslov "Zapadni Balkan - put napred".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: