Prvo: "Možete li vi u BiH mirno da se raziđete", a sad: "Nisam znao"

Predsednik Slovenije Borut Pahor danas se obratio javnosti i izneo svoje stavove o velikoj potrebi što bržeg uključivanja zemalja Zapadnog Balkana u EU.

Izvor: B92

Petak, 16.04.2021.

13:50

Prvo:

Tom prilikom je poručio da je iskreni i dokazani prijatelj BiH i da nije znao ništa o nezvaničnim dokumentima tokom poslednje posete Sarajevu.

"Odbijam sve opasne ideje o promeni granica", naglasio je.

Zatim se osvnuo na BiH i njegovu poslednju službenu posetu Sarajevu.

Kazao je da je iskreni i dokazani prijatelj BiH i da je kao predsednik Slovenije u BiH bio sedam puta. Podsetio je da je bio i u Srebrenici i odao počast žrtvama genocida i poslao snažne poruke.

"Na poslednjem sastanku sa članovima Predsedništva BiH nisam znao ništa o non pejperu, ni pre ni kasnije. Zamislima o konačnom raspadu Jugoslavije se odlučno protivim jer smatram da to nije moguće postići mirnim putem", naglasio je.

Podsetimo, Željko Komšić je u ponedeljak potvrdio da je predsednik Slovenije Borut Pahor rekao da su sve češći glasovi u Evropi o tome da treba dovršiti raspad Jugoslavije.

Komšić je izjavio da je nakon toga Pahor upitao: "Možete li se vi u BiH mirno razići?"

Kako navodi Komšić, on i Šefik Džaferović rekli su da mirno razdruživanje nije moguće, dok je predsedavajući Milorad Dodik rekao da je to moguće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: