Prvo: "Možete li vi u BiH mirno da se raziđete", a sad: "Nisam znao"

Predsednik Slovenije Borut Pahor danas se obratio javnosti i izneo svoje stavove o velikoj potrebi što bržeg uključivanja zemalja Zapadnog Balkana u EU.

Izvor: B92
Podeli

pročitajte još:

BiH na redu: "Dovršiti raspad" - mirno (ne) može?

Tom prilikom je poručio da je iskreni i dokazani prijatelj BiH i da nije znao ništa o nezvaničnim dokumentima tokom poslednje posete Sarajevu.

"Odbijam sve opasne ideje o promeni granica", naglasio je.

Zatim se osvnuo na BiH i njegovu poslednju službenu posetu Sarajevu.

Kazao je da je iskreni i dokazani prijatelj BiH i da je kao predsednik Slovenije u BiH bio sedam puta. Podsetio je da je bio i u Srebrenici i odao počast žrtvama genocida i poslao snažne poruke.

"Na poslednjem sastanku sa članovima Predsedništva BiH nisam znao ništa o non pejperu, ni pre ni kasnije. Zamislima o konačnom raspadu Jugoslavije se odlučno protivim jer smatram da to nije moguće postići mirnim putem", naglasio je.

Podsetimo, Željko Komšić je u ponedeljak potvrdio da je predsednik Slovenije Borut Pahor rekao da su sve češći glasovi u Evropi o tome da treba dovršiti raspad Jugoslavije.

Komšić je izjavio da je nakon toga Pahor upitao: "Možete li se vi u BiH mirno razići?"

Kako navodi Komšić, on i Šefik Džaferović rekli su da mirno razdruživanje nije moguće, dok je predsedavajući Milorad Dodik rekao da je to moguće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 176 idi na stranu