Abazović dobio poziv - da se javi Specijalnom policijskom odeljenju

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović pozvan je da se u svojstvu građanina javi Specijalnom policijskom odeljenju.

Izvor: B92

Petak, 16.04.2021.

12:41

Abazović dobio poziv - da se javi Specijalnom policijskom odeljenju
EPA-EFE/ BORIS PEJOVIC

Abazović treba da se javi 19. aprila, a u vezi sa izjavom o organizatoru i finansijeru nedavnih protesta.

Pozivajući se na svoja saznanja, "Vijesti" pišu da je poziv Abazoviću upućen po nalogu specijalnog državnog tužioca.

Abazović je sinoć u emisiji "Načisto" TV Vijesti potvrdio raniju izjavu premijera Zdravka Krivokapića da imaju operativna saznanja da je bivši direktor Uprave policije, a sadašnji savetnik predsednika Crne Gore Veselin Veljović povezan sa tim okupljanjima.

On je rekao i da imaju operativna saznanja za još četiri osobe, od kojih su neki bivši a neki sadašnji pripadnici Uprave policije i Specijalne antiterorističke jedinice.

Krivokapić je rekao i da je te proteste finansirala sprega kriminala i politike.

Veljović je ranije odbacio te optužbe.

Osim Veljovića, potpredsednik crnogorske vlade tvrdi da su u to umešane još četiri osobe, od kojih su neki bivši a neki sadašnji pripadnici policije i Specijalne antiterorističke jedinice.

"Od ovih pet ljudi koje sam pomenuo, verujem da najmanje troje neće proći provere o poreklu imovine", rekao je Abazović za TV Vijesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: