Uhapšen brat Darka Šarića - osuđen na 14 godina zatvora

Željko Vujanović, brat od tetke Darka Šarića, uhapšen je u Kragujevcu i sproveden na izdržavanje kazne od 14 godina zatvora.

Izvor: B92

Petak, 16.04.2021.

19:26

Uhapšen brat Darka Šarića - osuđen na 14 godina zatvora
EPA/ ANDREJ CUKIC

Na ovu kaznu je u oktobru prošle godine pravosnažno osuđen zbog krijumčarenja kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

Vujanović je, kako saznaje Tanjug, prethodno pisao molbu sudu za odlaganje izvršenja kazne zatvora, ali je molba odbijena.

Izjavio je žalbu na tu odluku, a pravosnažna odluka mu, navodno, nikada nije stigla, pa nije znao kada da se javi u zatvor.

Zbog toga je danas uhapšen i sproveden u zatvor.

On je osuđen jer je zajedno sa Darkom Šarićem i Goranom Sokovićem organizovao kriminalnu grupu za krijumčarenje 5.7 tona kokaina.

Šarić je osuđen na 15 godina zatvora, kao i Soković koji je u bekstvu.

Vujanović je bio uhapšen u akciji "Balkanski ratnik" 2009. godine dok se Šarić predao sprskim organima u martu 2014. godine nakon četiri i po godine bekstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: