Danas presuda poznatom glumcu - hoće li ga proglasiti krivim?

Beograd -- Viši sud u Beogradu izreći će danas prvostepenu presudu glumcu Branislavu Vidakoviću, povodom optužbi za nedozvoljeno držanje droge.

Izvor: Tanjug
Podeli
Kuzmafoto/depositphotos
Kuzmafoto/depositphotos

Istim procesom obuhvaćen je i Ilija Marković, koji se tereti za preprodaju droge.

Glumac se tereti za držanje droge za ličnu upotrebu, za šta mu preti novčana kazna ili zatvor do tri godine.

Marković je optužen zbog preprodaje droge, odnosno za mnogo teže krivično delo - neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina.

Oni su bili uhapšeni 17. jula prošle godine kad je policija kod njih pronašla 20 grama heroina koji je bio sakriven u medicinskoj zaštitnoj masci koju je imao muzičar. Njih dvojica su navodno seli u automobli "ford" i pokušali da pobegnu policijskoj patroli.

Tokom pretresa stana na Vračaru u kojem živi poznati glumac inspektori su pronašli dve vagice i još 10 grama narkotika.

U prvoj fazi obojica su bila osumnjičena za dilovanje heorina, ali je istragom utvrđeno da je glumac drogu koristio za lične potrebe.

Na početku suđenja u februaru Vidaković je za sebe tvrdio da je već godinama na heroinu, negirajući sve prethodne Markovićeve navode - da je prodavao drogu, a da ga je Marković samo vozio i da mu je za to bilo plaćeno.

Sud je sredinom decembra prošle godine odbacio sporazum o priznanju krivičnog dela, koji je Vidaković bio zaključio sa Višim javnim tužilaštvom, jer nije sadržao sve uslove propisane Zakonikom o krivičnom postupku.

Da je sud ovaj sporazum potvrdio, Vidakoviću se ne bi sudilo, već bi mu sud izrekao presudu sa kaznom iz sporazuma sa tužilaštvom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 135 idi na stranu