Kako kamioni izbegavaju autoput?; "Ovde su svi uslovi za smrt" VIDEO

Meštani sela duž starog autoputa od Preševa do Leskovca, traže da se teškim kamionima zabrani prolaz tim putem jer im ugrožavaju zdravlje i bezbednost.

Izvor: B92, prva
Podeli
Printskrin: TV Prva
Printskrin: TV Prva

Otkako je izgrađen novi autoput, mnoge kamiondžije izbegavaju putarinu, tako što više od 100 kilometara voze starim putem.

"Ovde su svi uslovi za smrt", naglasio je Tomislav Mišić iz Bojkinske mahale u Vladičinom Hanu. Kuća Mišića jedna je od više stotina duž starog autoputa koji se zvao Bratstvo i Jedinstvo. Da li zbog nostalgije ili zbog putarine mnogi domaći i strani vozači kamiona biraju put kroz sela.

"Teško je za nas vozače, a ima starijih ljudi, dece koja nisu bezbedna", izjavljuju meštani Donjeg Pavlovca. Mnogi su verovali da će buka kamiona prestati i da će biti bezbedniji kada se izgradi južni krak Koridora 10. Dve godine je prošlo od otvaranja novog autoputa a Dušan Tasić iz Suvog Dola kod Vranja i dalje brine za bezbednost dece.

"Strašno je ovde, dosta ljudi je ovde i poginulo", istakao je on. Kamioni prolaze pojedinačno ali i u grpama od tri četiri, zbog čega je saobraćaj usporen a dođe i do zastoja. U mnogim zemljama u okruženju gde ima savremenih autoputeva poput Koridora 10 zabranjeno je kamionima da koriste druge puteve. Osim ako za to imaju posebnu dozvolu. Opširnije u video prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 246 idi na stranu