Krizni štab "prelomio" FOTO/VIDEO

Beograd -- Krizni štab za suzbijanje koronavirusa saopštio je nove odluke nakon sednice.

Izvor: B92, Beta, Tanjug
Podeli
Foto: B92.net/J.J.
Foto: B92.net/J.J.

Na sednici Kriznog štaba odlučeno, i zvanično, da se deca vrate u škole. Predrag Kon: Situacija više nije vanredna.

Član Kriznog štaba koji se nakon sednice obratio medijima dr Predrag Kon je kazao i da se kao podrška turizmu, izjednači cena PCR testiranja na virus za strane i domaće državljane.

Naveo je da je odlučeno da pripreme za održavanje Beogradskog maratonu u junu mogu da počnu.

"Za ostalo će se videti, zavisi direktno od situacije. Što se tiče drugih mera, nema nikakvih promena. Ostaje kao što je i do sada bilo i to je ono što je danas bilo na ovom sastanku", rekao je Kon novinarima u Palati "Srbija".

Istakao je da je povećan broj otpusta u bolnicama Srbije u odnosu na broj prijema, da situacija više nije vanredna, ali da jeste nepovoljna.

Foto: B92.net/J.J.
Foto: B92.net/J.J.

On je naveo i da od nas zavisi kojom će brzinom padati broj novoobolelih, a da onda automatski dolazi do većeg popuštanja mera.

Istakao je da je cilj da što pre dođemo do tri ili 3,5 miliona onih koji su primili dve doze vakcine protiv koronavirusa, a da je broj onih koji su do sada primili drugu dozu premašio 1,2 miliona.

Ono što jeostalo da se "popusti" od mera koje su na snazi je otvaranje unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, kafića i restorana unutar tržnih centara i vraćanje starijih osnovaca i srednjoškolaca sa onlajn nastave, na kojoj su već meseca dana, u školske klupe.

Prema podacima od srede u 15 sati, u Srbiji je registrovano 3.154 novozaraženih, preminulo je 38 pacijenata, a na respiratorima je 247 obolelih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 246 idi na stranu