Kremlj se oglasio o dolasku Putina u Srbiju

Vreme posete predsednika Rusije Srbiji biće vrlo brzo dogovoreno, čim to dozvoli epidemiološka situacija, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.04.2021.

11:54

Kremlj se oglasio o dolasku Putina u Srbiju
Depositphotos/ Dmitry_Tsvetko

"Zaista postoji aktuelan poziv predsedniku da poseti Srbiju. Znate da predsednik izuzetno ceni naše bratske i partnerske odnose i takve suštinske, ozbiljne i obostrano korisne odnose za narode dve zemlje. Naravno, čim epidemiološka situacija dozvoli, vrlo brzo će se diplomatskim kanalima dogovoriti o datumima takve posete", odgovorio je Peskov na pitanje novinara o mogućnosti Putinove posete Srbiji, preneo je Sputnjik.

Predsednik Srbije takođe je bio upitan o dolasku Putina u Srbiju.

Vučić je istakao da je ta poseta dogovorena i takođe rekao da sve zavisi od epidemiološke situacije.

"Nastavljamo najbolju saradnju sa Rusijom i Kinom i to se, kao što vidite, do sada pokazalo kao pametno rešenje", rekao je on, aludirajući na činjenicu da je Srbija među retkim zemljama koja upravo zbog tog prijateljstva ima dovoljno vakcina protiv koronavirusa, o čemu su izveštavali i brojni svetski mediji.

On je istakao i da je Rusija dala veliki novac za nastavak radova u Hramu Svetog Save.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: