Angela je bila u pravu; Apel njenog ministra: Uvodite oštre mere, brzo

Nemački ministar zdravlja Jens Špan apelovao na 16 saveznih nemačkih država da brzo uvedu oštrije restriktivne mere kako bi se usporilo širenje koronavirusa.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.04.2021.

09:47

Angela je bila u pravu; Apel njenog ministra: Uvodite oštre mere, brzo
Foto: Shutterstok/360b

Nemačka je u poslednjem preseku stanja prijavila skoro 30.000 novih slučajeva.

Špan je rekao da ne treba čekati da se usvoji nacionalni zakon o merama, prenosi Rojters.

"Znamo od prošle jeseni šta se dešava kada ne reagujemo brzo", rekao je Špan obraćajući se novinarima i dodao da lekari očekuju da će na odeljenjima za intenzivnu negu, do kraja meseca, biti 6.000 pacijenata.

Podsetimo, nemačka kancelarka pokušala je u nekoliko navrata da ubedi "neposlušne" lidere pokrajina i uvede još strože mere, iako su one koje su na snazi u nemačkoj među najoštrijima koje se uopšte primenjuju.

Međutim, to joj nije pošlo za rukom pa je kritikovana i javno i tajno. Na kraju je morala pred poslanicima ali i pred javnošću, u TV prenosu, da kaže da se izvinjava na tom insistiranju, kao i da je taj predlog bio isključivo njen.

Ipak, kada se svede računica, čelična kancelarka je ipak bila u pravu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: