Otkriveno ko je od Grčke tražio da prizna nezavisnost Kosova

Premijer Aljbin Kurti razgovarao je sa šeficom grčke Kancelarije za vezu na KiM Hrisulom Aliferi, od koje je zatražio da Grčka prizna nezavisnost tzv. Kosova.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 15.04.2021.

19:36

Otkriveno ko je od Grčke tražio da prizna nezavisnost Kosova
Shutterstock/y danielo/Ilustracija

Kurti je zahtevao da se bilateralna saradnja proširi i produbi i da se Grčka pridruži bloku zemalja koje su priznale Kosovo, navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta i dodaje da ga je Hrisula Aliferi obavestila o pozivu upućenom ministarki spoljnih poslova i dijaspore Doniki Gervali da poseti Grčku.

Govoreći o ekonomskim odnosima između dve zemlje, Hrisula Aliferi je naglasila činjenicu da će sledeće nedelje biti održan treći ekonomski forum između Atine i Prištine, kaže se u saopštenju.

U saopštenju se navodi i da je Kurti pohvalio odnose sa Grčkom i njenu posvećenost članstvu Prištine u međunarodnim organizacijama, kao u slučaju članstva u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: