Slučaj zatvoren - Srbin oslobođen

Županijski sud u Zagrebu danas je obustavio krivični postupak protiv Srbina Mladena Grujića, zbog nedostatka dokaza.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 15.04.2021.

12:00

Slučaj zatvoren - Srbin oslobođen
JanPietruszka/depositphotos/Ilustracija

On se teretio da je izvršio ratni zločin protiv ratnih zarobljenika u mestu Doljani kod Darovara u Hrvatskoj 1991. godine.

Nakon današnjeg ročišta za ispitivanje optužnice protiv Grujića, koji je u novembru prošle godine bio uhapšen po hrvatskoj poternici u Zvorniku, sudsko veće je zaključilo da nema mesta potvrđivanju optužnice zbog nedostatka dokaza da je izvršio krivično delo za koje se tereti, pa je obustavilo krivični postupak, rekao je Tanjugu jedan od Grujićevih advokata, Dragan Palibrk.

On je istakao da je ovo prvi put da u ovoj fazi postupka hrvatski sud obustavi postupak protiv Srbina zbog ratnog zločina, kao i da je ovo veoma značajna odluka iz tri razloga.

“Najpre, Grujić će moći da nastavi da mirno živi sa svojom porodicom, kao drugo, ova odluka vraća nadu i svim drugim Srbima da će ubuduće biti pravednija suđenja pred hrvatskim pravosuđem nego do sada. Treći razlog je ostvarenje pravde”, smatra beogradski advokat Palibrk, koji je Grujića branio zajedno sa hrvatskim kolegom Anton Nobilom.

Palibrk je istakao da Grujić nije imao nikakve veze sa zločinom za koji se teretio.

Grujić je bio uhapšen na graničnom prelazu Zvornik 27. novembra 2020. godine po poternici Hrvatske. Bosna i Hercegovina ga je potom izručila Hrvatskoj gde je bio u pritvoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: