"Zalagaću se za miran razlaz, BiH ovako ne može"

Predsednik Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da ideja o mirnoj podeli Bosne i Hercegovine nije nova i da će se on uporno zalagati za to.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.04.2021.

11:23

FOTO TANJUG/ FOTO FENA/ HAZIM ALJOVIC

"Svi su jedinstveni u činjenici da ovakva kakva je ne može i da ako je tako, treba da se razgovara o mirnom razlazu", rekao je Dodik kada se sastao sa predsednikom Srbije zbog donacije vakcina.

On je istakao da se zalaže isključivo za miran razlaz, i da se o tome mora razmišljati, ali se sada javljaju oni koji bi da se desi rat.

"Srbija će biti izložena potrebi da nešto o tome kaže, ali drugi žele da je ućutkaju.Vučić najbolje razume situaciju u Bosni i Hercegovini, ali razumem i njegovu uzdržanost", rekao je Dodik.

Kada je konkretno reč o neobavezujućem dokumentu, takozvanom "non pejperu" o kojem se ovih dana priča u regionu, Dodik navodi da nije video nikakav dokument.

"Ja nisam video nikakav document, ne znam postoji li, ali je impresivno koliko je odjeknulo samo zato što je neko pomenuo miran razlaz", rekao je Dodik.

"Uporan ću biti u tome da se razgovara o razlazu, jer Bosna i Hercegovina ovako ne može da uspe", istakao je srpski član i predsednik Predsedništva BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: