U ćeliji glavnog saradnika Velje Nevolje pronađen telefon? "Verovatno mu je doneo advokat" VIDEO

Vođe kriminalnog klana Veljka Belivuka ne miruju ni u zatvoru. Kod Marka Miljkovića, koji se nalazi u Centralnom zatvoru, navodno je pronađen mobilni telefon.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.04.2021.

20:11

U ćeliji glavnog saradnika Velje Nevolje pronađen telefon?
MUP Srbije

Pretres ćelije u kojoj je zatvoren Marko Miljković, zatvorski čuvari uradili su iznenada, navodno oko 3 sata posle ponoći, što niko nije očekivao.

Takođe, kako se nezvanično može saznati, zatvorske vlasti su imale informacije o prokrijumčarenom telefonu, i trudili su se da za to zna što manji broj ljudi.

Novinar Miloš Lazić kaže da je u pitanju navodno mali telefon koji je bio sakriven u plastičnim flašama koje je on koristio kao tegove napunjene solju, kao teretanu. Telefon je tako upakovan da se ne bi video. Dobio je i punjač uz taj telefon.

"Što samo govori da je to jedna ozbiljna organizacija. U toku je istraga kako je on došao do telefona", napominje on.

Iako su imali informaciju da je telefon stigao do Miljkovića, čuvari u prvom trenutku nisu mogli da ga pronađu. Tada su videli flaše napunjene solju, koje služe kao tegovi za vežbanje.

U flašama je pronađen telefon i punjač, ali nije pronađen odgovor na pitanje kako je telefon stigao do Miljkovića.

Kao i u običnom, ili civilnom svetu, kako ga zovu zatvorenici, i u zatvoru se krijumčari sve i svašta. Ali tamo sve ima drugačiju vrednost.

Telefon košta deset do dvadeset puta više, a u rukama ljudi koji se nalaze u zatvoru može da bude i oružje. Mnogo je i načina na koje može da se unese. Neko od rodbine prilikom posete, telefon može da unese i advokat, jer ima pravo da nasamo razgovara sa klijentom.

Naravno, postoje zatvorski čuvari, koji sve proveravaju, ali se dešavalo da upravo čuvari, za novac, zatvorenicima u zatvor unose stvari.

Istražni organi proveravaju sve mogućnosti kako je telefon dospeo do Miljkovića, a prema nezvaničnim informacijama, proverava se i njegov advokat.

"Ne treba izgubiti iz vida da je Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi, od koga su Miljković i Belivuk nasledili tu navijačku grupu, ubijen upravo u Bačvanskoj ulici, pored CZ-a, upravo posle sastanka sa jednim zatvorskim čuvarom, znači, ti kontakti postoje", napominje Lazić.

Posle ubistva Aleksandra Stankovića, utvrđeno je da mu je u obezbeđenju bio jedan bivši zatvorski čuvar. Pitanje je i koga je Miljković, kada je dobio mobilni telefon, zvao.

"To je možda čak i bitniji deo istrage, za šta je Miljković koristio taj telefon, i koga je zvao. Da li je on pokušao da utiče na svedoke na neki način na svedoke, da kako se u žargonu kaže pegla svedoke, da zaplaši ljude, ili da izdaje komande delu te zločinačke strukture koja je ostala na slobodi. To treba da utvrdi istraga, i to
može da bude vrlo zanimljivo", kaže Lazić.

Marko Miljković bio je desna ruka Veljka Belivuka, i u klanu je važio za glavnog egzekutora.

Podsetimo, Belivuk i Miljković sumnjiče se da su izvršili najstrašnija krivična dela, ubistva, mučenja i iznude.

Oni su, kako se sumnja, svoje žrtve forografisali i tim materijalom pretili ostalim ljudima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: