Vežba "Odgovor 2021" u subotu na poligonima VIDEO

Vojska Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova će u subotu 17. aprila na poligonima Orešac i Pasuljanske livade izvesti združenu taktičko-pokaznu vežbu.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.04.2021.

16:48

Vežba
Foto: Printskrin/Prva TV

I to sa bojnim gađanjem gde će učestvovati preko 1.500 učesnika.

U "Jutru" na Prvoj televiziji gosti su ukazali na značaj ove vojne vežbe.

U ovoj vežbi će biti korišćeno preko 140 borbenih vozila, 20 vazduhoplova i sedam desantnih čamaca.

"Državno rukovodstvo je preko ministra unutrašnjih poslova i ministra odbrane donelo odluku da se ova zajednička združena vežba održi na ova dva poligona kako bismo građanima Srbije, a i šire pokazali spremnost, a pre svega odlučnost, obučenost, kao i volju da vojska Srbije i ministarstvo unutrašnjih poslova zajedno odgovore na sve nedaće i probleme, odnosno na sve napade koje država Srbija može da ima i gde može da bude ugrožena", kaže general Luković.

Opširnije o ovoj temi u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: