"Ja ću uskoro u Brisel"

Upitan da li se sprema dolazak ruskog predsednika u Srbiju, Vučić kaže da je ta poseta odavno dogovorena, kao i da očekuje dolazak kineskog predsednika.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.04.2021.

11:23

Tanjug/Zoran Žestiæ

Ipak, to će sve zavisiti od situacije sa koronavirusom, rekao je nakon posete "Torlaku" i uručivanja 10.000 doza Astrazenekinih vakcina Republici Srpskoj, predsednik Aleksandar Vučić.

"Ja ću uskoro u Brisel", rekao je on novinarima i dodao da je mnogo važnih sastanaka pred Srbijom čiji spoljnopolitički cilj - EU ostaje nepromenjen.

Ali, dodao je predsednik Srbije, nama ne treba politički mentor da nam govori ko su nam prijatelji. "Nastavljamo najbolju saradnju sa Rusijom i Kinom i to se kao što vidite do sada pokazalo kao pametno rešenje, rekao je on, aludirajući na činjenicu da je Srbija među retkim zemljama koja upravo zbog tog prijateljstva ima dovoljno vakcina protiv koronavirusa, o čemu su izveštavali i brojni svetski mediji."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: