"Sve vakcine bezbedne"

Vodeći američki stručnjak za zarazne bolesti Entoni Fauči potvrdio je da su vakcine protiv kovida 19 koje su odobrene u Sjedinjenim Državama bezbedne.

Izvor: Tanjug

Sreda, 14.04.2021.

19:11

EPA/Leigh Vogel / POOL

Njegova izjava dolazi nakon što su američki regulatori zaustavili pošiljke vakcina kompanije Džonson i Džonson zbog izveštaja u kojima se navodi da one mogu dovesti do stvaranja krvnih ugrušaka.

Direktorka američkih centara za kontrolu i prevenciju bolesti Rošel Valenski pozvala je Amerikance da iskoriste svoje zakazane termine za vakcinaciju Moderninim preparatom, dok američka vlada radi na tome da obezbedi ostale odobrene vakcine kako bi nadoknadila pauzu u isporukama doza kompanije Džonson i Džonson, prenosi Rojters.

"Verujemo da ćemo podacima i činjenicama ojačati poverenje javnosti u vladu i povećati poverenje Amerikanaca u vakcine", rekao je koordinator za odgovor Bele kuće na kovid 19 Džef Zinc na konferenciji za štampu.

Američke savezne zdravstvene agencije u utorak su preporučile da se na najmanje nekoliko dana zaustavi korišćenje vakcine kompanije Džonson i Džonson protiv kovida 19, nakon što je šest žena mlađih od 50 godina dobilo krvne ugruške pošto su primile tu vakcinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: