Borisov će podržati Mitrova za mandatara

Bugarski premijer Bojko Borisov rekao je danas da će njegova stranka GERB predložiti bivšeg ministra spoljnih poslova Danijela Mitova za mandatara vlade.

Izvor: Tanjug

Sreda, 14.04.2021.

18:37

Borisov će podržati Mitrova za mandatara
Shutterstock/ em_concepts

Stranka GERB će pokušati da formira vladu uz pomoć drugih stranka koje su ušle u parlament nakon izbora 4. aprila.

"Predlažem Daniela Mitova, jer želimo vrlo jasno da podvučemo našu proevropsku i pro-NATO politiku", poručio je Borisov poslanicima GERB-a u direktnom prenosu na njegovoj stranici na Fejsbuku, prenosi Rojters.

Agencija navodi da je Borisov, koji dominira bugarskom političkom scenom od 2009. godine, rekao i da će podneti ostavku na mesto poslanika u novom parlamentu kako bi se usredsredio na rad u stranci.

Nakon pobede svoje stranke desnog centra GERB na parlamentarnim izborima, ali bez većine za samostalno formiranje vlade, Borisov, koji je dugogodišnji premijer, najavio je da se neće kandidovati za novi mandat za premijera.

Borisov je potvrdio da će GERB početi razgovore sa drugim strankama kako bi pokušala da dobije podršku za formiranje vlade čim joj predsednik Bugarske Rumen Radev dodeli mandat

Rojters prenosi da ukoliko GERB ne bude uspela da oformi vladu, mandat će dobiti nova stranka TV voditelja Slave Trifonova koja je antisistemska, a ukoliko ni tada Bugarska ne dobije novu koalicionu vladu, mogući su novi izbori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: