Češka se nudi Putinu i Bajdenu

Češka nudi da njena prestonica Prag bude domaćin prvog sastanka predsednika Rusije i SAD – Vladimira Putina i Džoa Bajdena.

Izvor: B92

Sreda, 14.04.2021.

18:10

Češka se nudi Putinu i Bajdenu

Ponudu je objavio danas na svom nalogu na Tviteru češki ministar unutrašnjih poslova Jan Hamaček, koji je trenutno i vršilac dužnosti šefa diplomatije, preneo je TAS.

"Dao sam instrukciju našim ambasadorima u Vašingtonu i Moskvi da ponude Prag kao moguće mesto sastanka“, rekao je Hamaček i dodao da bi, po njegovom mišljenju, Prag bio dobro mesto za samit, jer je češka prestonica već bila domaćin sličnih samita u prošlosti.

Hamaček je podsetio da je 8. aprila 2010. godine u Pragu održan sastanak Dmitrija Medvedeva i Baraka Obame, koji su u to vreme bili predsednici Rusije i SAD.

Predsednik Rusije Vladimir Putin i američki predsednik Džo Bajden razgovarali su u utorak telefonom po treći put od kada je Bajden preuzeo položaj šefa države.

Bela kuća je saopštila da je Bajden predložio održavanje samita sa Putinom u trećoj zemlji predstojećih meseci.

Peskov je, u međuvremenu, danas rekao da je suviše rano da se govori o detaljima sastanka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: