Naređeno: Razmislite o tužbi međunarodnom sudu pravde

Predsednik Južne Koreje potvrdio da se razmatra tužba protiv Japana međunarodnom sudu pravde zbog izbacivanja radioaktivne vode iz Fukušime u okean.

Izvor: Tanjug

Sreda, 14.04.2021.

09:56

Naređeno: Razmislite o tužbi međunarodnom sudu pravde
Tanjug/AP Photo/Eugene Hoshiko

Japan je, podsetimo, potrvdio da planira da ispušta oko 1,3 miliona tona radioaktivne vode iz nuklearne elektrane Fukušima u Tihi okean, uprkos protestima japanskih ribara i organizacija za zaštitu životne sredine.

Južna Koreja je oštro protestvovala povodom ove odluke, a vlada je pozvala japanskog ambasadora u Seulu Koičija Ajbošija na konsultacije tokom kojih je dogovoren sastanak medjudržavnih agencija povodom ovog pitanja.

Tokom današnjeg, odvojenog sastanka, predsednik Južne Koreje zatražio je da se razmotri mogućnost podnošenja tužbe protiv Japana Međunarodnom sudu za pomorske sporove, potvrdio je predsednikov predstavnik Kang Min-seok.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: