Bajden mora da odustane od svojih "zabluda" pre susreta sa Putinom

Aleksej Puškov posavetovao je Džo Bajdena da ne bude u zabludi da je on učinio veliki poklon Rusiji predlogom za sastanak s ruskim liderom Vladimirom Putinom.

Izvor: B92

Sreda, 14.04.2021.

08:23

Bajden mora da odustane od svojih
Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Kako objašnjava, Bajden je time samo potvrdio značaj saradnje s Rusijom na međunarodnoj areni.

"I neka se ne zanosi da on drži u svojim rukama međunarodnu agendu. Nije tako. Bajden je samo potvrdio da SAD ne mogu bez dijaloga sa Rusijom, kao i Kinom. I bez takvog dijaloga američki predsednik bi prvi izgledao glupo. A ako misli da taj dijalog vodi s pozicije sile, kako vole da kažu u Vašingtonu, onda je to treća zabluda od koje će morati da odustane", napisao je Puškov na Telegramu.

Odustajanje od zabluda mu svakako predstoji, i tokom samog susreta s Putinom, zaključio je senator.

Podsetimo, predsednik SAD Džo Bajden pozvao je ruskog lidera Vladimira Putina i predložio mu je da u narednih meseci održe sastanak u trećoj državi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: