Mediji: Napadnut Mosad

Centar za obaveštajne i specijalne operacije u severnom Iraku, koji navodno pripada izraelskoj obaveštajnoj službi Mosad, napadnut je.

Izvor: Tanjug

Sreda, 14.04.2021.

06:50

Mediji: Napadnut Mosad
Ilustracija: depositphotos/ggkuna

Ti su izvestili poluzvanični i zvanični iranski mediji, ali zasad nijedan zvaničnik nije potvrdio tu vest.

Prijavljeno je i da je bilo žrtava u navodnom napadu, rekao je irački izvor iranskim medijima, koji tvrde da će prikazati uskoro više detalja, uključujući i video snimak, javio je Jerusalim post.

Iranski mediji u izveštaju tvrde da su žrtve "izraelske snage", ali je nejasno da li se to odnosi na izraelske državljane ili strance koji rade sa Izraelom, dodaje se u tekstu.

Izveštaj o incidentu je objavila i polu-zvanična iranska agencija Fars, navodeći da su irački mediji i izvori upozorili i ranije o aktivistima izraelskih elemenata u kurdskoj oblasti u Iraku.

Izveštaj nisu potvrdili zvanični izvori, ali su ga objavili polu-zvanična agencija Fars i Al-Alam njuz, koju poseduje iranska državna medijska korporacija, kao i Pres TV, novinska mreža na engleskom koju vodi iranska vlada.

Prvobitni izveštaj je došao od novinskog izvora pod nazivom "Sabrin" na društveno mreži Telegram, a citiran je "bezbednosni izvor".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: