Milo želi Dritana?

Podgorica -- Predsednik Crne Gore, koji je aktuelnu vlast optužio za nestabilnost u Crnoj Gori, veruje da bi u budućnosti moglo doći do nove široke koalicije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

U tom smislu, dodao je Milo đukanović, on demokratske potencijale vidi i u Građanskom pokretu URA Dritana Abazovića.

Istovremeno je isključio mogućnost partnerstva DPS-a sa Demokratskim frontom. "Ja ipak prepoznajem neke demokratske kapacitete među Demokratama i URA. Oni su u raskoraku sada, podržavaju pećinski nacionalizam, a zalažu se za građanske vrednosti, a to ne može dugo trajati", kazao je Đukanović.

Veruje da je moguće doći do šire koalicije i misli da bi to bilo blagotvorno za Crnu Goru. "Treba dati šansu, a mislim da ćemo je vrlo brzo institucionalizovati", kazao je Đukanović.

Aktuelna vlada je, ponovio je, sastavljena pod okriljem jedne verske zajednice - Srpske pravoslavne crkve, a period nakon 30. avgusta prošle godine, kada je njegova DPS izgubila vlast posle 30 godina, nazva je "početkom sezone ćeranja".

Ćera se sve što ima veze sa DPS. Ataci su razlog za zabinutost i razlog za reakciju koja uvek nije institucionalna”, rekao je Đukanović sinoć u intervjuu za crnogorski Javni servis TVCG.

Naveo je da rezultati parlamentarnih izbora nisu pravo za rušenje države.

"Ako se neko odvaži u svom suludom naumu, da rezultate parlamntarnih izbora tumači kao pravo za rušenje države, ja zaista smatram da je legitimno da to nema veze sa politikom. Šta mislite, ako vam neko napada kuću, da treba da sazovete porodični savet pa da razgovarate dok vam neko ruši kuću. Ne. Morate da odbranite kuću", smatra Đukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 176 idi na stranu