Otkrivena još jedna prevara u Srbiji: MUP uhapsio osumnjičene

Beograd -- U nastavku akcije "Gnev" pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova ponovo su hapsili osumnjičene.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE Sascha Steinbach/Ilustracija
EPA-EFE Sascha Steinbach/Ilustracija

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, uhapšeni su M. P. (38) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i D. K. (55), koji se tereti za zloupotrebu položaja odgovornog lica u pomaganju.

Krivičnom prijavom je obuhvaćen i M. M. (54), koji se nalazi na izdržavanju kazne zatvora i on se tereti za zloupotrebu položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

Osumnjičeni M. P. i M. M. se terete da su tokom 2017. godine u svojstvu odgovornih lica privrednog društva VDM DOO iz Vrnjačke Banje dogovorili sa vlasnicima više pravnih lica na teritoriji Srbije kupovinu različite vrste robe, bez stvarne namere da isplate kupoprodajnu cenu robe.

Kako se sumnja, oni su uz pomoć D. K. angažovali vozače koji su preuzeli robu, nakon čega su veću količinu robe prodali bez evidentiranja u firmi VDM, dok su dobijeni novac od prodate robe zadržali za sebe.

Sumnja se da su M. M. i M. P. dobavljačima platili deo kupoprodajne cene robe i na taj način su im pričinili štetu u vrednosti preuzete a neplaćene robe u vrednosti od 10.481.836 dinara, i tako sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist.

Osumnjičeni M. P. i D. K. će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Akciju su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 135 idi na stranu