Vučić: Pre deset godina je otišao, praznina... FOTO

Predsednik Srbije je na svom profiu "buducnostsrbijeav" na Instagramu ostavio posvetu čuvenom Brani Crnčeviću, koji je premunuo pre 10 godina.

Izvor: B92

Sreda, 14.04.2021.

11:55

Vučić: Pre deset godina je otišao, praznina... FOTO
Pr

"Pre deset godina, tiho je otišao veliki čovek, naš saborac i prijatelj, jedan od osnivača SNS, veliki Brana Crnčević. Majstor pisane reči, borac za bolju Srbiju, svedok epohe u kojem je naša zemlja prošla kroz ogromna iskušenja, neumorni branilac raseljenog srpskog naroda koji je okupljao i o kojem se brinuo kao predsednik Matice iseljenika."

Nakon tih reči Aleksandar Vučić je još napisao i:

"Praznina u javnom, kulturnom i političkom životu nakon odlaska Brane Crnčevića, oseća se na svaki način. Njegov jedinstveni izraz obojen satirom, ironijom, ponekad čak i cinizmom, na upečatljiv način je ukazivao svima nama gde grešimo, šta je to što ne vidimo, a pogotovo – šta je to što ne želimo da vidimo. Zato se danas posebno sećamo njegovih britkih reči, poput: 'Teško je biti Srbin, ali kasno'.

Brana bi danas bio ponosan na sve što smo postigli, jer je njegova stranka donela najveće promene u novijoj srpskoj istoriji, vratili smo dostojanstvo Srbiji koju je Brana do poslednjeg dana voleo i za koju se na svoj jedinstveni način borio. To je i jedan od razloga zbog kojeg nekadašnja Ohridska ulica danas nosi njegovo ime.

A ja sam posebno ponosan zato što smo bili saborci, zato što sam imao čast da ga slušam i da od njega učim, da se sa njim posavetujem. I verujem da bi danas svim malodušnicima rekao: 'Sklonite se, dolazi budućnost!'."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: