Navaljni dve nedelje bez hrane, ali zatvor tuži zbog Kurana

Uhapšeni ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni izjavio je danas da tuži zatvor u kojem se nalazi zbog konfiskovanja Kurana.

Izvor: Tanjug

Utorak, 13.04.2021.

16:32

Navaljni dve nedelje bez hrane, ali zatvor tuži zbog Kurana
EPA/YURI KOCHETKOV

Navaljni je nameravao da ga prouči dok je na odsluženju zatvorske kazne.

Navaljni štrajkuje glađu već dve nedelje, protestujući zbog odbijanja zatvorskih zvaničnika da dozvole lekaru da ga pregleda nakon što je dobio jake bolove u leđima i nogama. Ipak, danas je u objavi na Instagramu naveo da je njegova prva tužba protiv zatvorskih službenika povezana sa muslimanskom svetom knjigom, prenosi AP.

“Stvar je u tome da mi oni ne daju moj Kuran. I to me nervira”, napisao je Navaljni, dodajući da je "duboko proučavanje" Kurana jedan od nekoliko ciljeva "samopoboljšanja" koje je sebi postavio dok se nalazi u zatvoru.

Opozicionar je rekao da mu nije omogućen pristup nijednoj knjizi koju je doneo ili naručio tokom proteklih mesec dana, jer ih sve treba “pregledati zbog ekstremizma”, za šta zvaničnici tvrde da je potrebno tri meseca.

"Knjige su naše sve, i ako moram da tužim zbog svog prava na čitanje, onda ću tužiti“, dodao je Navaljni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: