CNN opet laže?

Marija Zaharova optužila američku televizijsku mrežu CNN da koristi trikove za širenje dezinformacija o navodnoj pripremi Rusije za rat protiv Ukrajine.

Izvor: B92

Utorak, 13.04.2021.

10:50

CNN opet laže?
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova je ukazala da je CNN koristio snimke ukrajinskih tenkovskih jedinica tvrdeći da su deo ruske armije.

"Dragi CNN i tvoje simpatično osoblje. Razumemo da nemate vremena da proveravate istinitost vesti zasnovanu na činjenicama. Toliko ste se zaglibili u ideološkoj borbi, zagledani u trijumf liberalizma, da ukrajinske tenkove, na ukrajinskoj železničkoj stanici, na kojoj stoje ukrajinski vagoni nazivate ruskim pripremama za rat. To je neprimereno", poručila je Zaharova, prenosi Tas.

Prikazivanje lažnih snimaka za koje se tvrdi da su istiniti i povezani s nekim događajima nije novina za CNN, a najbolji primer za to je i naša zemlja, jer je više puta dokazano da je ta medijska kuća koristila lažne snimke i slike kako bi podržala i opravdala NATO bombardovanje SRJ. Podsetimo, napetost između Rusije i Ukrajine iz dana u dan stiže do sve većeg usijanja, budući da Rusija na području onoga što Ukrajina naziva okupirane teritorije izvodi velike vojne manevre.

Ukrajina s druge strane, u pomoć mora da zove NATO, a SAD su već saopštile da su u krizno područje poslale dva ratna broda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: