"Veoma sam zabrinut. Ima nešto što Krivokapić ne želi da nam kaže" VIDEO

Ako Vlada Crne Gore učestvuje u kampanji protiv Republike Srpske - to postaje veoma opasno, kaže u emisiji "Fokus" Andrija Mandić.

Izvor: B92
Podeli
Foto: TV B92
Foto: TV B92

Pročitajte još:

Šta se dešava u Crnoj Gori: Krivokapić se sastaje sa Milom Đukanovićem; Abazović ruši vladu?

Pred pucanjem su

Tajno se sastali Krivokapić i Đukanović? "Dosta je bilo"

"Tražili smo od Krivokapića da se izmiri sa Leposavićem. Smatramo da se kriza može izbeći ako se nađe zajednički jezik", kaže Andrija Mandić.

Kako navodi, rešenje za krizu je u razgovoru sa ministrom kog je "on (Zdravko Krivokapić) izabrao".

"Mi podržavamo da je čovek poslao vrlo važnu poruku za srpski narod. Znamo koliko je napora uloženo da se Republika Srpska predstavi kao genocidna tvorevina. Ako Vlada Crne Gore učestvuje u kampanji protiv Republike Srpske - to postaje veoma opasno", ističe Mandić.

U gostovanju na B92, Mandić navodi da je juče rečeno da je bio pripremni sastanak na kom su bili Milo Đukanović i Zdravko Krivokapić, naglašavajući da tu treba da se sastanu njihovi savetnici.

"Zato postoje savetnici, kabineti, a nemaju ih mali broj. Ti saradnici dogovaraju i pripremaju sednicu Saveta za odbranu i bezbednost", objašnjava.

Dodaje da je Krivokapić upitan šta se na sastanku govorilo, ali se od njih, kako navodi, "prikriva razgovor sa tim diktatorom".

"Veoma sam zabrinut. Ima nešto što premijer ne želi da kaže nama", naglašava i dodaje:

"A šta je moglo da bude tajna? Vidimo da je taj dan prestao protest komita, da je vlada odustala od politike za državljanstvo".

Objašnjava da je nakon deset godina boravka u Crnoj Gori doneta odluka da bi po tom osnovu mogli da dobiju državljanstvo. Dodaje da je najviše takvih građana srpske nacionalnosti. Ali da se od toga odustalo. Na pitanje zašto i da li se tako komitima izašlo u susret - odgovara:

"Mi smo tražili od premijera i Vlade da oni vrše vlast, jer po ustavu vlada vodi unutrašnju i spoljnu politiku države, a ne da ih uplaši mala grupa. Očekivali smo da premijer reaguje hrabrije, da neće pristati na to da se krši zakon. Danas kada Vlada Crne Gore treba da primeni zakon zapravo šalje pogrešnu poruku prihvatajući ucene".

Na pitanje da li se očekuje "Crnogorsko proleće", aludirajući na "Arapsko proleće", Mandić navodi da kriminalni klanovi u Crnoj Gori raspolažu ogromnom količinom novca.

"Ovo što se dešavalo prethodnih dana, a i sam premijer je rekao da iza toga stoji Veselin Veljović, svi očekuju da će Veljović biti uhapšen, a mi imamo situaciju da premijer ide na noge Milu Đukanoviću i šalje poruku da se potčinio organizovanom krimnalu", kaže.

Na pitanje da li je Crna Gora bliža rekonstrukciji ili padu Vlade kaže:

"Ne može da se nađe zajednički jezik sa onima sa kojima činimo parlamentarnu većinu. Šta je prirodnije nego da se izabere vast. Ovako - oni koji se sastaju sa Đukanovićem nisu spremni na to", kaže i dodaje da to govori da sastanak Đukanovića i Krivokapića nije bio slučajan.

Opširnije u video prilogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 176 idi na stranu