Iz mrtvih pravo na izbore – ali kao kandidat FOTO

Karlos Majorga, meksički kandidat na lokalnim izborima, započeo je svoju političku kampanju pre nekoliko dana iz otvorenog kovčega.

Izvor: Jutarnji list

Ponedeljak, 12.04.2021.

11:37

Iz mrtvih pravo na izbore – ali kao kandidat FOTO
Foto: Profimedia

On je tako upozorio na stopu nasilja u gradu Huarezu, koji je, usled kombinacije pandemije i nemara trenutne vlasti, postao "grad mrtvih".

Majorga je na predizborni skup, koji se održao na mostu između meksičkog pograničnog grada Huareza i El Pasa u Teksasu, stigao u kovčegu.

Pratili su ga njegovi saradnici obučeni u zaštitnu medicinsku opremu, noseći u rukama bukete cveća kako bi skrenuli pažnju na broj žrtava koronavirusa u ovoj zemlji, koji premašuje 200.000.
Foto: Profimedia
"Odlučili smo da našu političku kampanju započnemo iz kovčega, jer na ovaj način želimo da pošaljemo poruku političarima da ljudi tamo umiru zbog njihove ravnodušnosti", rekao je Majorga, dodajući, "isti političari koji su ranije ćutali zbog visoke stope organizovanog kriminala sada ćute kada se suočavamo sa haotičnom situacijom zbog virusa".
Foto: Profimedia
Grad Huarez nalazi se u severnoj državi Čivava na granici sa Sjedinjenim Državama u okrugu u kojem se kandiduje Majorga i jedan je od delova Meksika koji je najviše pogođen kriminalom.

Hiljade kandidata za poslanike, guvernere i gradonačelnike već su započele kampanju za izbore koji će se održati u junu.

O ozbiljnosti situacije na koju upozorava Majorga govori i podatak da je u kampanji do sada ubijeno 16 kandidata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: