Tajno se sastali Krivokapić i Đukanović? "Dosta je bilo"

Premijer Zdravko Krivokapić danas tajno sastao sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, preneli su mediji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.04.2021.

19:28

Tajno se sastali Krivokapić i Đukanović?
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Crnogorski premijer oglasio se posle sastanka sa liderima vladajuće većine, koji je napustio posle pitanja o sastanku sa Milom Đukanovićem, prenose mediji.

On je na svom Tviter nalogu napisao da je "dosta bilo širenja laži".

Krivokapić je reagovao posle sastanka sa liderima vladajuće većine napisavši da je dužan da obavesti javnost i da to čini "zbog širenja lažnih informacija". Podsetimo, susret se dogodio danas, pre nego što je Krivokapić došao na unapred dogovoren sastanak sa liderima parlamentarne većine.

Na tom sastanku je i sam premijer potvrdio da se sastao sa Đukanovićem.

Na pitanje lidera DNP-a Milana Kneževića da li se ranije tokom dana sastao sa liderom DPS-a, Krivokapić je odgovorio potvrdno, ne želeći da otkrije detalje razgovora sa Đukanovićem.

Nakon priznanja Krivokapića da se sreo sa Đukanovićem, premijer je ljutito napustio sastanak.

Knežević: Krivokapić optužuje mene, Abazovića i Leposavića da rušimo Vladu

Lider Demokratske narodne partije Milan Knežević kazao je da je premijer optužio njega, Abazovića i ministra Leposavića "da ruše Vladu".

"Saopštio je da ima informacije o tome", rekao je Knežević novinarima nakon sastanka u Vladi, prenose Vijesti.

Knežević je pojasnio da je u jednom trenutku Krivokapić indirektno optužio njega, Abazovića i Leposavića da stoje iza neke zavere rušenja Vlade.

"Pozivajući se na moju Tviter fotografiju i objavu od 4. januara, gde sam razgovarao sa Abazovićem o mogućnosti prevazilaženja krize u crnogorskom pravosuđu, saopštio je da poseduje brojne informacije o toj zaveri. Na moje insistiranje da kaže kakve informacije poseduje, on je odbijao pa sam ga pitao da li se on danas sreo sa Milom Đukanovićem", rekao je Knežević.

Knežević je rekao da je nakon toga premijer potvrdio da se sa njim sreo.

"Kada sam ga pitao o čemu je sa njim razgovarao, ušli smo u verbalnu raspravu nakon koje je premijer napustio sastanak."

Lider Nove Andrija Mandić, nakon sastanka je istakao da nije napravljen pomak u odnosu na krizu.

Poručili su premijeru, kako je rekao, da Demokratski front neće glasati za razrešenje ministra pravde, manjinskih i ljudskih prava Vladimira Leposavića.

Mandić je naglasio da su pozvali Krivokapića "da nađe zajednički jezik sa Leposavićem i da se kriza u Vladi prevaziđe".

"Nažalost, premijer nije prihvatio predlog", kazao je Mandić.

On je istakao da je DF tražio od Krivokapića da se pomiri Leposavićem.

"Bilo bi za očekivati da nađu zajednički jezik i da se kriza u Vladi prevaziđe kako bismo svi mogli da radimo i da prva tačka zajedničkog rada budu tužilački zakoni koje smo usaglasili kao parlamentarna većina sinoć. Nažalost, premijer nije prihvatio naš predlog", kazao je Mandić.

Krivokapićem je danas u zgradi Vlade održao sastanak sa liderima parlamentarne većine.

Glavna tema sastanka trebalo je da bude kako da se prevaziđe kriza vlasti nakon što je premijer zatražio smenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

Na sastanak su došli predsednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, Demosa Miodrag Lekić, Demokratske narodne partije Milan Knežević, Nove Andrija Mandić, Pokreta za promene Nebojša Medojević, funkcioneri demokrata Momo Koprivica i Boris Bogdanović, lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović. Sastanku su prisustvovali i lideri Prave Crne Gore Marko Milačić, CIVIS-a Srđan Pavićević, Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i Radničke partije Maksim Vučinić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: