Lečić nije optužen - oglasilo se Tužilaštvo

Slučaj tvrdnji glumice Danijele Štajnfeld da ju je silovao stariji kolega poznati glumac Branislav Lečić i dalje je u predistražnoj fazi, bez krivične prijave.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 12.04.2021.

16:10

Lečić nije optužen - oglasilo se Tužilaštvo
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC

"Još uvek su u toku provere navoda Danijele Štanjfeld i Branislava Lečića", rekla je Tanjugu danas portparolka Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Ivana Rakočević.

Oni su u martu ispitani u policiji povodom tvrdnji glumice da ju je Lečić silovao 2012. godine, a sada su u toku provere tvrdnji koje su tada izneli.

To znači da je i dalje u toku predistražni postupak i da Lečić i dalje nije osumnjičeni, kao što ni Štanjfeldova i dalje nema status oštećene.

Lečić je dao izjavu u policiji 26. marta u svojstvu građanina, kada je u potpunosti negirao navode Danijele Štajnfeld, a iste večeri je na društvenim mrežama objavio i da je "prošao poligraf", iako to za istragu nema veliki značaj, jer poligraf nije dokazno sredstvo.

Nakon toga usledilo je zatišje u ovom slučaju, sve dok krajem prošle sedmice "Nedeljnik" nije objavio ispovest glumice Merime Isaković u kojoj je iznela tvrdnje da ju je Lečić 1978. godine seksualno uznemiravao, u vreme kada su bili kolege na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Ova ispovest Isakovićeve, koja se u međuvremenu odselila u Australiju i radi kao psihijatar, izazvala je veliku pažnju javnosti, jer bi, ukoliko dođe do postupka, mogla da posluži kao svedočenje koje potvrđuje tvrdnje Štajnfeldove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: