Zeder spreman

Lider Hrišćansko-socijalne unije Bavarske Markus Zeder rekao je da je spreman da se ispred konzervativaca kandiduje za kancelara na izborima u septembru.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 11.04.2021.

17:04

Zeder spreman
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Rojters navodi da se povećava pritisak o donošenju odluke da li će on ili lider sestrinske Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Armin Lašet biti kandidat konzervativaca na izborima 26. septembra, preneo je Rojters.

"Ako je CDU voljan da me podrži, biću spreman", rekao je Zeder na sastanku vodećih članova parlamentarne grupe.

Ovo je prvi put da je on izjavio tako nešto.

Lašet zaostaje za Zederom u anketama, ali uživa podršku nekih moćnih premijerav nemačkih pokrajina.

Tradicionalno, lideri CDU i CSU odlučuju između sebe ko će se kandidovati, ali pojedini poslanici ovog puta zahtevaju da iznesu svoje mišljenje.

Sa približavanjem septembarskih izbora, konzervativci vrše pritisak da se odlukom o kandidaturi okončaju spekulacije.

"Ako uzmem u obzir raspoloženje u CDU, odluka bi trebalo da bude doneta veoma brzo", rekao je Lašet za "Bild am Zontag". Do sada nijedan lider CSU nije bio nemački kancelar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: